#UstavimoTrgovanjezNaselbinami

Evropska unija (EU) ozemeljskim priključitvam nasprotuje, nelegalne naselbine na okupiranih ozemljih pa razume kot oviro miru in stabilnosti v mednarodni skupnosti. Kljub temu pa EU dovoljuje trgovanje z nelegalnimi naselbinami – čeprav le-te predstavljajo vojni zločin. Takšno trgovanje okupatorjem omogoča dobiček na račun ozemeljskih priključitev in pripomore k širjenju nelegalnih naselbin po svetu. Zahtevamo, da se na ravni EU sprejme zakon, ki bo trgovanje z nelegalnimi naselbinami za vselej prepovedal. Tak zakon bo veljal za vsa okupirana ozemlja, vključno z okupiranimi palestinskimi ozemlji in izraelskimi naselbinami na tem območju, ter bo po svetu poslal jasno sporočilo, da EU ozemeljske agresije ne bo več nagrajevala s trgovanjem in dobički.

Podpiši spodnjo peticijo za prelomni zakon, ki bo ustavil nelegalne naselbine!

#UstavimoTrgovanjezNaselbinami
#UstavimoTrgovanjezNaselbinami

Pobudo podpiši TUKAJ

Check out the informative video of our webinar with Michael Lynk, Clare Daly, Tom Moerenhout and Ann Kdair, held on 21 May 2020..

Podporna koalicija

Smo široko zavezništvo nevladnih organizacij, družbenih gibanj, sindikatov in politikov, ki smo se združili proti dobičkarstvu z izkoriščanjem priključenih in okupiranih ozemelj in za zaščito človekovih pravic, pravično trgovino ter mir in stabilnost v mednarodni skupnosti. 

Vse organizacije iz koalicije civilnodružbenih gibanj najdete tukaj.